Inspirational moodboards

Ook zo genoeg van het staren naar grijze muren om je inspiratie uit te halen? Dat kan anders! Maak nu met je collega's, vrienden of zelf een inspirational moodboard!

 

Wat is het?

Een inspirational moodboard is eigenlijk een grote collage, vol met kleuren, patronen, afbeeldingen en spreuken, die jou of jullie inspireren.

 

Hoe?

Je kunt verschillend te werk gaan:
- In je eentje: pak een aantal tijdschriften, kranten etc, en knip en plak op een groot vel je knipsels op. Zorg voor een mooi geheel!

- Met een groep: brainstorm over wat je wilt zijn, wat jullie passie is, waar jullie door geinspireerd worden. Ga daarna ook aan de slag met fotos etc vanuit tijdschriften en maak samen een mooi geheel. Plak dit op een groot vel! Je zou ook voor de professionele versie kunnen gaan en vragen of iemand jullie collage in Adobe Illustrator omzet in een professionele poster.

 

Doel & beoogd resultaat

Plezier en een duidelijk beeld van wat jou inspireert! Als er dan eens een mindere dag voorbijkomt, hoef je maar even naar het moodboard te kijken en de dag lijkt niet meer zo grijs. Als je dit met een groep doet, dan krijg je een helder beeld van waar jullie als groep voor staan, wat jullie als groep inspireert (en verbindt). 

Nodig

- Groot vel papier

- Tijdschriften (bijvoorbeeld psychologie, happinez, roots, flow, of woonmagazines)

- Scharen, lijm en stiften

- Voor de professionele versie: iemand die in Illustrator kan werken en budget :-)