Color your world

' A picture tells more than a 1000 words' 

 Hoe kom je over op een ander, en hoe komt die ander over op jou? Laat het zien aan de hand van kleur!


Wat is het?

We hebben altijd een idee hoe anderen overkomen op ons, en zelfs een idee van hoe wij over komen op een ander. In plaats van feedback te geven aan de hand van woorden, doe je dat nu aan de hand van kleuren en tekeningen.

 

Hoe?

Ga in een groep aan het werk. Een iemand presenteert iets, de anderen luisteren en tekenen ondertussen. Hoe komt deze persoon over? Bijv rustig, vrolijk of zakelijk? Pak een kleur die dit gevoel (bijv rustig) voor jou vertegenwoordigt. Teken of schilder wat je voelt, hoe je de persoon in kwestie percipieert. Nadat de presentatie is afgelopen, bespreek je in de groep de tekeningen. Laat zowel de tekenaar als de 'getekende' feedback geven op de tekening (en dus niet of het goed of slecht getekend is, of je het een mooie tekening vindt of niet, maar hoe de persoon dacht over te komen en is overgekomen).

 

Doel & beoogd resultaat

Een andere kijk op eenzelfde handeling. Door op een andere manier met feedback bezig te zijn, kun je andere inzichten krijgen. Ook kun je nagaan in welke situaties een andere manier van feedback geven kan werken. Op een andere manier met elkaar in gesprek te raken.

 

Nodig

- Stiften/verf

- Vellen papier

- Presentaties