Compliment Event

Ook zo'n zin in een lach op je gezicht? Genoeg van de dingen die beter of anders kunnen? Organiseer dan een compliment event!

Wat is het?

Het compliment event is een actie waarbij je iemand een compliment geeft door die persoon een sticker op te plakken (als het ware een button), waar je het compliment dat je die persoon geeft, opschrijft. Iemand loopt zo de hele dag met zijn of haar compliment rond. 

Hoe?

Deel in de ochtend pennen en stickers uit en vraag de mensen een compliment op te schrijven voor een collega die dat echt verdient en dit hem of haar te geven (als een soort schouderklopje)

Alternatief

In plaats van de complimenten op teplakken op personen, kun je dit ook op post-its op een groot bord in een hal/bedrijfskantine doen, zodat iedereen het kan lezen. Of natuurlijk virtueel. Daarnaast kun je het aankleden door mensen letterlijk een pluim te geven. Wel even erbij schrijven voor wie het compliment bedoeld is ;-)

Doel

Aandacht besteden aan wat mensen goed doen. Het is heel makkelijk om kritiek te leveren, vaak is het veel leuker en constructiever om uit te spreken wat mensen goed doen. 

Beoogd resultaat

Inzicht in sterktes en talenten van jezelf en anderen. Positieve sfeer en plezier.

En hoe voelt dat?!


Nodig

- Enthousiasme,

- Stickers/post-its

- Pennen

Voor alternatief: 

- Grote borden/ 'Virtueel bord'

- Pluimen